Horsens HF & VUC > Info til kursister > Innovative projektdage i 1. HF

Print Friendly, PDF & Email

Innovative projektdage i 1. HF

Kantinen i fokus for kreative løsninger

I uge 6 arbejdede vores fem 1. HF klasser med innovation ift. skolens kantine. Problemstillingerne, som eleverne skulle komme med kreative løsninger til handlede om, hvordan kantinen kan være med til at understøtte læring, sundhed, bæredygtighed, skabe kulturforståelse samt optimering af omsætning og markedsføring.

Eleverne lavede research ved b.l.a at tale med faglærere, undersøge andre skolers kantiner og lave spørgeskemaundersøgelser. Og der blev idégenereret, diskuteret, lavet prototyper og præsentationer.


Blandt de kreative løsninger, der så dagens lys, kan nævnes:

  • Sundere udvalg af varer og mindre (eller intet!) udvalg af slik, kager og sukkerholdige drikkevarer.
  •  Ingen salg af kage og usunde varer før efter frokost.
  • Nudging i vareopsætning og præsentation, der opfordrer til sunde valg, og understøtter viden om sund livsstil og madvaner.
  • Mere fokus på årstidens lokale sunde madvarer.
  • Modernisering af indretningen af kantineområdet, der animerer til hygge, sundhed og fællesskab.
  • Løsninger til at minimere madspild og til emballagesortering af plastic og flasker.
  • Mere markedsføring via Intranet, skærme, Snapchat, plakater og kantine-app med info om ernæring, tilbud, klippekort og sunde madvalg til trætte elever.
  • Billige/su-venlige og sunde to-go produkter fx. sundere sandwiches og hjemmelavede smoothies…. – og der var mange, mange flere spændende løsninger.

 

Eleverne præsenterede deres løsninger og prototyper for et dommerpanel, hvor kantine, ledelse og faglærere var repræsenterede, og der blev kåret en vindergruppe, efter vurdering på præsentation, nyskabelse, attraktivitet og gennemførlighed. Vindergruppens løsning var baseret på Snapchat med kommunikation om sunde tilbud.


Stort tillykke til vinderne! – Winnie 1.b, Jennifer 1.e, Camilla 1.e, Trine 1.e og Mille 1.e – der modtog en kurv fra kantinen.

Se flere billeder fra projektdagene på skolens Facebook side:
www.facebook.com/HorsensHFogVUC