Horsens HF & VUC > Nyheder > Vores første student i år

Print Friendly, PDF & Email

Vores første student i år

23-årige Shergo Rusk blev onsdag d. 13. juni vores første glade HF-student i år. Shergo Rusks studentereksamen blev afsluttet med mundtlig eksamen i engelsk, og nu venter et sabbatår med jobs og fodboldtræning.

Det var en glad og lettet Shergo Rusk, der fik overrakt blomster af rektor Dinna Balling i anledning af, at han er skolens første student i år. Shergo Rusk har gennemført HF-uddannelsen på 3 år på HF-enkeltfag, for at kunne kombinere uddannelse med seriøs fodboldtræning på 2. divisionsholdet i Odder IGF Fodbold.
Nogle gange har det været hårdt at få træning og uddannelse til at hænge sammen, men min studievejleder Hanne Engell har hjulpet mig hele vejen igennem, siger Shergo. Så da studenterhuen skulle sættes på, var der da heller ingen tvivl om, at det var studievejleder Hanne Engell, der skulle placere huen.

Shergo Rusk er kurder fra Syrien og har været i Danmark siden 2011. – Det er så flot, at Shergo har fået en studentereksamen på HF efter blot 7 år i Danmark, der er så meget, der skal læres både sprogligt og skolemæssigt, når man ikke er opvokset i Danmark, så vi er meget stolte på Shergos vegne, siger rektor Dinna Balling.

Med studenterhuen på plads, skal de fremtidige uddannelsesplaner lige overvejes i det næste års tid. Shergo vil holde et sabbatår for at tjene penge på vikarjobs og arbejde lidt på et autoværksted. Fremtidsdrømmen er at blive pilot i forsvaret, så måske skal der også tages et privat flycertifikat i det kommende år.

Huen skal for alvor fejres sammen med HF-kammerater og familie til dimissionen på Horsens HF & VUC den 29. juni.
Stort tillykke Shergo – og kom godt videre !