Horsens HF & VUC > Til elever > IT

Print Friendly, PDF & Email

IT

Uni-Login og brugernavn

Når du begynder som elev på skolen, får du tildelt et Uni-Login og et password. Det skal du bruge, når du logger på Intranet, printere, online ordbøger, skoda.emu.dk m.m. Du kan først logge dig på skolens it-stystemer den første dag, du er på skolen.

elever med computere

 

Adgang til skolens Intranet Intranet

Når du begynder som elevhos os, får du adgang til skolens Intranet på intranet.horsenshfogvuc.dk. Du kan også tilgå Intranettet på denne adresse fra din mobiltelefon.

Du skal kende skolens Intranet og aktivt bruge det hver dag  for at kunne deltage i skolens hverdag og din undervisning.
Via Intranettet ser du dit skema, dine lektier, aflysninger af timer og dit fravær. Det er også via Intranettet,  du afleverer opgaver elektronisk (i Ludus) og modtager dokumenter fra dine lærere.

Dine lærere kan sende dig mails og sms-beskeder fra intranettet vedrørende undervisningen, og du kan modtage og sende beskeder til lærere og administration.

Hvis du ikke kommer til undervisningen, kan du angive dit fravær via Intranettet (i Ludus), med en besked om årsagen, så lærere, studievejledere og fraværsinspektorer er orienteret om, hvorfor du ikke kommer.

Vi forventer, at du tjekker skolens Intranet dagligt.

VejledningerVejledninger til Intranet, programmer, print osv.

Når du er logget på skolens Intranet, har du under “Mine Intranetrum” adgang til intranetrummet “IT-vejledninger – elever”
Her kan du finde vejledninger og film om Intranet, Ludus, printere, programmer, OneDrive, download af Office 365, online ordbøger og meget mere.

Computer

Det er en forudsætning for at kunne deltage fuldt ud i undervisningen, at du benytter en bærbar computer. Du skal også bruge en computer til at forberede dig, lave opgaver og aflevere opgaver. Du skal bruge computeren hver dag. Dine lærere vil give dig den nødvendige introduktion til programmerne.

Vi opfordrer dig til at medbringe din egen computer, så du efterfølgende kan anvende redskaberne derhjemme. Hvis du ikke kan det, har du mulighed for at låne én computer på skolen mod betaling af depositum på 500 kr som du får tilbage, når du afleverer computeren igen. Lånet er tidsbegrænset.

Alle lånte computere skal afleveres retur til skolen ved afslutning af din uddannelse dog senest ved semestrets afslutning (juni/december). Når du afleverer computeren, får du dit depositum retur (overført til din NEM-konto). Afleveres computeren ikke, skal du erstatte den (3.000 kr.).
Du skal henvende dig i receptionen, hvis du har behov for at låne en computer.

Skolen har lavet en rabataftale, så alle vores elever kan få rabat på genbrugte it-produkter fra refurb.dk. For at få rabatten udløst på refurb.dk, skal du bruge en rabatkode, som du kan  se på skolens opslagstavler eller ved at henvende dig i receptionen på skolen. Skolen er ikke involveret i elevers køb af it hos refurb.dk, men formidler blot rabatmuligheden,

Hvilken type computer du medbringer, er dit eget valg.
Nedenfor ser du en liste over, hvad din computer som minimum skal kunne for at fungere problemfrit på vores netværk og køre de programmer, som bruges i undervisningen. Hvis din computer ikke kan det, er den ikke god nok til skolebrug, og du bør anskaffe en anden. Hvis du er i tvivl om din computer er god nok, så spørg i en computerbutik.

Systemkrav:

 • Minimum 4 Gb RAM (vi anbefaler 4 Gb eller mere)
 • Trådløst netkort
 • Minimum 60 GB HDD (gerne 120Gb eller mere)
 • Processor: Minimum Intel i3 eller tilsvarende.

Vi anbefaler, at du får fat i en PC med Windows styresystem, idet det bedst kører sammen med de programmer skolen udleverer til undervisningsbrug.

Hvis du er god til computere, kan du også bruge andet, f.eks. MAC. Du har dog her selv ansvaret for at erhverve relevante programmer, og skal ikke regne med at kunne få hjælp til dem fra skolens it-kontor.

Du skal ikke købe en Chromebook, da de ikke kan køre de programmer, du skal bruge.

Programkrav

 • Computeren SKAL være virusfri!
 • Der SKAL være et fungerende, opdateret Anti-virus program på computeren. Ellers kan man ikke få adgang til skolens netværk. Fx gratisprogrammet http://www.microsoft.com/da-dk/security_essentials/default.aspx
 • Alle skolens kursister kan gratis downloade  licens til Office 365 (Microsoft Office 2013 – dvs. Onedrive, Word, Excel, Powerpoint mv.). Så vi forventer, at du har Microsoft Office 2013 på din computer. Det er et krav , at du kan sende dine afleveringer i doc eller docx-format.

I denne vejledning kan du se, hvordan du installerer gratis Office365 med dit Uni-Login og password (udleveres ved studiestart).

Computere

 

Printere

Alle elever kan få adgang til skolens printsky fra egen bærbar.
Printskyen giver adgang til at udskrive på de Xerox maskiner, der står på gangene.

Sådan installerer du adgang til skolens printsky

 • Brug vejledningen:; https://sway.com/CdOnySzkDnYbtiKa
  Sidst i vejledningen finder du en film, der viser hvordan du installerer skolens printer HVHO_PrintSkyElev på din egen computer.

Sådan printer du

 • For at få dit print ud, skal du gå til den printer på gangen, du gerne vil udskrive fra og logge ind på printeren:
  Tryk på’ Guest’ Log ind med dit unilogin og password.
 • Der kommer en liste frem, med de print du har sendt. Du kan for hvert enkelt print vælge, om du vil udskrive eller slette det.
 • Log ud af printeren, når du er færdig med at printe.

Online resurser

Gyldendals online ordbøger: www.ordbog.gyldendal.dk

Når du er på skolens netværk (ip adresse), har du fri online adgang til ordbøgerne, når du er udenfor skolen, kan du bruge ordbøgerne ved at logge ind med dit Uni-Login.
Skal du til eksamen, hvor du ikke har adgang til internettet kan du bruge dem offline ved at downloade dem til din computer.
Se Gyldendals Røde Ordbøger – online og offline vejledning

SkoDa:  www.skoda.emu.dk

Du har gratis adgang til SkoDa med dit Uni-Login og password. SkoDa giver dig adgang til:
– Polofoto (pressefotos)
– Infomedia (artikler fra de fleste danske aviser)
– ForfatterWeb (forfatterleksikon)
– Britanica online m.m.

Skriveportalen: www.skriveportalen.dk

Her kan du lære om skriftlig dansk i HF og se eksempler på stile og bedømmelser.

Kontakt ITKontakt en it-medarbejder

Har du problemer med de it-løsninger skolen stiller til rådighed – netværk, programmer, Intranet (inkl. Ludus) eller lignende – så kan du henvende dig på it-kontoret i lokale 1.32 kl. 8.00-15.00 på alle hverdage.